Plafondlift rode jassen 1320x435

Plafondliften

Plafondliften van ’s werelds grootste producent, extreem betrouwbaar en onderhoudsarm. Wij leveren plafondliften inclusief bouwkundige aanpassingen en zelfstandig te bedienen plafondliften.De plafondlift voorziet in alle benodigde functies, gericht op 100% betrouwbaarheid en zelfredzaamheid zonder tussenkomst van technici. De lift is de enige die naast diverse nood-omlaag functies over een mechanische nood-tilfunctie beschikt.

Het beste tilsysteem voor uw situatie

Het tilsysteem bestaat uit een hele reeks componenten waarmee altijd een passende oplossing kan worden geboden. Dankzij uiteenlopende bochten, wissels/kruisingen en koppelsystemen kan een optimaal functionerend tilsysteem worden gecreëerd. Het tilsysteem kan bestaan uit een enkele rail met bochten en kruisingen. Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen ontstaat een zogenaamd XY systeem waarmee de lift een groot vlak kan bereiken. Ook is het mogelijk deze systemen aan elkaar te koppelen.

Voorbeeld 1

Twee aparte systemen

Een tilsysteem per vertrek

Plafondlift wordt alleen gebruikt voor korte transfers van en naar de rolstoel

Voorbeeld 2

Tilsysteem met bochten

Transport van A naar B met tillift

Badkamer en slaapkamer beperkt bereikbaar met tillift

Voorbeeld 3

Gekoppeld tilsysteem

Transport van A naar B met tillift

Badkamer volledig bereikbaar en slaapkamer beperkt bereikbaar met tillift

Voorbeeld 4

Gekoppeld tilsysteem

Transport van A naar B met tillift

Badkamer en slaapkamer volledig bereikbaar met tillift

Complete montage tilsysteem 1320x425

Plafondlift vlak inbouwen

In onze visie moet het tilsysteem een integraal onderdeel vormen van en woning of gebouw, net zoals de verwarming, verlichting en luchtbehandeling. Vanuit deze expertise heeft Domicare ook een bijdrage geleverd aan het boek: ”Het verpleeghuis van de toekomst is (een) thuis!”

De rails kunnen vlak worden ingebouwd in systeemplafonds en koven m.b.v. aluminium hoekprofielen. Ook kunnen we de tillift volledig wegwerken in kasten waar de lift tevens wordt opgeladen. De kasten kunnen (desgewenst op maat) door Domicare worden geleverd en geplaatst in melamine, hoogglans of multiplex met HPL toplaag.

Ervaren projectteam

Sinds 1996 hebben we een enorme expertise opgebouwd met de montage van tilsystemen op grootschalige projecten. Uitgevoerd in nauwe samenspraak met architect, opdrachtgever en aannemer. Passend binnen de planning, en geheel gebruiksklaar opgeleverd. Domicare biedt hiervoor het volledige plafondliftprogramma van Prism Medical (UK/USA/Canada), specifiek afgestemd op het intensieve gebruik binnen een ziekenhuis of zorginstelling!

3 projectfoto's pantein verticaal 800x1800

De Cuijkse Cantheelen

Cuijkse Cantheelen is een prachtige nieuwe wijk aan de oostkant van Cuijk. De wijk ligt tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het historisch centrum.

110 tilsystemen

In het door Zorggroep Pantein in gebruik genomen gedeelte van het project zijn 110 tilsystemen geleverd en gemonteerd, geheel gebruiksklaar door ons opgeleverd binnen 6 weken na de definitieve opdracht!

Flexibel inzetbare plafondlift

Om de systemen optimaal te benutten is gekozen voor een universele plafondlift, een belasting tot 270 kg, zowel geschikt voor twee-puntsjukken als elektrische kanteljukken. De lift kan snel en eenvoudig flexibel worden ingezet in de verschillende tilsystemen.

Daarom geven wij de voorkeur 1320x420

Zelfstandig tillen en verplaatsen

Onze universele plafondlift kan tegen een kleine meerprijs worden voorzien van een elektrisch aangedreven voor/achteruit functie en afstandsbediening. Door de lift uit te rusten met een tilbeugel kunnen ook gebruikers die het lastig vinden zelf een tilband aan te leggen volledig zelfstandig gebruik maken van de plafondlift.

  • Aandrijfmotor met soft start/stop systeem
  • Snel en eenvoudig de snelheid (voor/achteruit) van de lift aanpassen
  • Bediening met draadloze afstandsbediening
  • Tweepuntsjuk, kanteljuk of tilbeugel voor zelfstandig gebruik
  • Compacte afmeting (hoogte tilmodule slechts 15 cm)

Tilbeugel hoge resolutie 1600x1200

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht

Brochure plafondliften