slider-flexibele-trap-annex-plateaulift-h-1250-flex-1600x525

Een trap en hefplateau ineen

Deze flexibele trap biedt een unieke oplossing voor het overbruggen van hoogtes. Doordat de trap met een druk op de knop kan worden omgetoverd tot een plateaulift, is deze trap tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na gebruik wordt de plateaulift snel en eenvoudig weer ingesteld als trap voor alle overige gebruikers. De Flexibele trap is mede hierdoor bijzonder geschikt in situaties waarbij geen ruimte is voor het plaatsen van een hefplateau naast de trap.

Bediening

Onze flexibele trappen worden standaard geleverd met twee draadloze bedieningen, naar keuze wandgemonteerd of handzenders. Ook de lift zelf is voorzien van bedieningsknoppen, waarmee uitsluitend het omhoog / omlaag gaan van de liftfunctie kan worden bediend. Hoewel de trap uiteraard beveiligd is, wordt op deze manier voorkomen dat de trap transformeert tot plateaulift terwijl er personen op de trap staan.

In openbare ruimtes kan bijvoorbeeld door medewerkers (receptie / barpersoneel) een handsender worden verstrekt aan gebruikers van de lift waarmee oneigenlijk gebruik wordt uitgesloten.

Passend in iedere omgeving

Onze flexibele trappen worden standaard voorzien van traptreden met keus uit diverse houtsoorten, of (optie) metalen traptreden voor permanent gebruik buiten. Optioneel kan de trap worden uitgerust met treden naar keuze, hout, steen of vloerbedekking. Tegen meerprijs is het systeem leverbaar in afwijkende RAL kleuren.

Flexibele trap 2-luik 800x1800

Noodstroom voorziening

Onze flexibele trap is voorzien van accu’s die voortdurend worden geladen waardoor ingeval van een stroomstoring de trap/plateaulift zal blijven functioneren. De accu’s zijn onopvallend in het systeem geïntegreerd.

Optimaal beveiligd

Het systeem is in alle opzichten beveiligd. De trap is voorzien van sensoren en detectie strips aan de onderzijde die voorkomen dat er iemand onder het de treden of hef plateau bekneld zou kunnen raken. Naast iedere traptrede zijn infrarood detectoren geplaatst, die voorkomen dat de trap in een lift veranderd terwijl er iemand op de trap staat.

De plateaulift kan worden voorzien van een veiligheidspoort die automatisch omhoog komt zodra de trap in liftpositie wordt gezet (optie).

De voordelen van de H-1250 Flex

De plateaulift heeft een minimale inbouwbreedte van 96 cm, en kan daardoor vaak worden toegepast in smalle ruimtes. Omdat de H-1250 zowel de functie van een plateaulift als van een trap vervult, kan de trap volledige komen te vervallen.

flexstep-31

flexstep-7

flexstep-16

flexstep-19

Snel en stil

De 4 krachtige motoren zorgen voor een snelle en geluidsarme transfer. De flexibele trap biedt hierdoor optimale toegankelijkheid voor zowel rolstoelers als overige gebruikers van de trap.

Compacte valbeveiliging

Bij het overbruggen van > 50cm wordt geadviseerd een veiligheidspoort toe te passen. Onze unieke trap/plateaulift heeft een veiligheidspoort (optie) met slechts 45 mm inbouwdiepte.

Optimale knelbeveiliging

De lift is op uiteenlopende manieren beveiligd tegen knelgevaar, zowel door infrarood signalen boven de treden als sensoren onder de traptreden.

Design

De stabiele en fraai afgewerkte trap past in ieder interieur, en toch biedt u een toegankelijkheid voor mensen met een rolstoel of rollator. Leverbaar in diverse houtsoorten en kleuren.

Specificaties

Maximale hefhoogte 125 cm
Maximale belasting 400 kg
Afmetingen breedte 70, 80, 90 en 100 cm (binnenmaat)
Lengte afhankelijk van aantal traptreden, 92 – 183 cm

Keuringen:

 • EC  Directive Machinerichtlijn 2006/42/CE
 • ISO 9386- I : 2000
 • EMC Directive 2004/I08/EC

De snelheid van de lift is ca. 40 mm per seconde. Dit geldt zowel voor de trap (omlaag/omhoog laten van de treden) als de lift (omhoog/omlaag laten van het hefplateau).

Montage inclusief bouwkundige werkzaamheden

Onze trap/plateaulift componenten worden in Denemarken geproduceerd en in delen aangeleverd zodat we de locatie waar de lift geplaatst dient te worden kunnen bereiken. De systemen worden ter plaatse geassembleerd, alle beveiligingssensoren en motoren aangesloten, de constructie wordt stevig bevestigd en getest. De kwaliteit van uw deze systemen wordt dus voor een belangrijk deel bepaald door de wijze waarop deze worden gemonteerd. Deze kwaliteit wordt door Domicare 100% gewaarborgd door eigen ervaren monteurs, getraind en gecertificeerd door de fabrikant.

Naast montage van de lift dienen er een aantal bouwkundige zaken te worden uitgevoerd, zoals het verwijderen van (een deel van) de bestaande trap, het plaatsen van een extra trap of bordes. Onze ervaren montageteams kunnen deze werkzaamheden compleet voor u uitvoeren.

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

  Uw naam (verplicht)

  Uw Telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw woonplaats

  Onderwerp

  Uw bericht