sliders-2018-11-hoog-laag-keukensystemen-2-1600x525

Bovenkasten verticaal verstelbaar

Hoog laag keuken - tiptoetsen in blende 300x366Om vanuit zittende positie de inhoud van de bovenkasten te kunnen bereiken zijn verticaal verstelbare frames voor bovenkasten leverbaar met een breedtemaat van 40 tot 120 cm, geschikt voor kasten met romphoogte 70 tot 90 cm.

De kasten zijn goed bereikbaar in combinatie met een onderrijdbaar werkblad. Voor het bereiken van bovenkasten die zijn geplaatst boven een vaste keukenopstelling met onderkasten zijn er diagonaal verstelbare frames leverbaar, die zowel omlaag als naar voren kunnen worden versteld.

Productomschrijving

Het keukenframe bestaat uit enkele componenten die snel kunnen worden geassembleerd op locatie. Een stalen raamprofiel vormt de basis van het frame dat wordt geplaatst aan de achterzijde van de kast. De kast wordt boven en onder afgeklemd m.b.v. stalen L-profielen. Middels een speciale bevestigingsplaat kan het frame aan de wand worden gehangen en gefixeerd.

Het compacte aandrijfmotortje wordt geplaatst aan de binnenzijde van de kast, vlak onder de bovenzijde.

Geproduceerd conform: DS / EN12182-2012

Maximale belasting: 80/120 kg (evenredig verdeeld)
Maximale romphoogte: 90 cm.
Minimale romphoogte: 70 cm.
Inbouwdiepte: 5 cm

Illustratie en maatvoering ropox verticale bovenkasten 400x416

Afmetingen

Kastbreedte 40 – 120 cm

Er zijn frames leverbaar die geschikt zijn voor bovenkasten met een breedte van 40 t/m 120 cm.  De bovenkasten wordt zowel aan de bovenzijde als onderzijde ingeklemd d.m.v. een metalen L-profiel.

Frames voor bovenkasten kunnen door middel van het L-profiel worden gekoppeld zodat, desgenwenst, meerdere bovenkasten gelijktijdig kunnen worden versteld.

  • Kastbreedte: 40 – 60 cm
  • Kastbreedte: 70 – 120 cm

Romphoogte 70 – 90 cm

De hoog laag keukenframes voor verticale verstelling kunnen dankzij een uitschuifbaar gedeelte worden aangepast aan de hoogte van de kast. De frames zijn uitsluitend geschikt voor bovenkasten met een romphoogte van 700 tot en met 900 mm.

  • Minimale romphoogte 70 cm
  • Maximale romphoogte 90 cm

Inbouwdiepte 5 cm

De hoog laag keukenframes voor verticale verstelling zijn bijzonder compact, en hebben een inbouwdiepte van slechts 50 mm. Om de frames volledig uit het zicht weg te werken dienen de wangen (zijkanten) van de bovenkasten aan de uiteinden te worden verdiept zodat in totaal een vrije ruimte achter de kast ontstaat van 50 mm. In plaats van het verdiepen van de wangen kan de kast uiteraard worden voorzien van extra, verdiepte, zijpanelen.

Indien de verstelbare bovenkasten aan beide zijden worden ingesloten door hoge kasten of bovenkasten hoeven de wangen niet te worden verdiept. Het frame zal immers sowieso aan het zicht worden onttrokken. Indien verstelbare kasten met verdiepte wangen worden gecombineerd naast bovenkaste op vaste hoogte, wordt geadviseerd om ook van deze kasten de wangen te verdiepen zodat de kasten aan de voorzijde uitlijnen.

Knelbeveiliging

Detectieplaat onderzijde bovenkast

Hoog laag keuken - knelbeveiliging onder bovenkast 800x600De onderzijde van verstelbare bovenkasten kunnen worden voorzien van een beveiligingsplaat. Zodra deze in contact komt een obstakel op het werkblad, stopt het frame onmiddellijk. De beveiligingsplaat wordt standaard uitgevoerd in een 18 mm meubelpaneel, kleur wit. U kunt het paneel eventueel vervangen door een keukenpaneel (romp of frontmateriaal) in overeenstemming met de kleur en uitvoering van de keuken.

Combinatie hoog-laag systeem werkblad

Door middel van een zogenaamde smartbox kan de hoog-laag functie van het werkblad worden gekoppeld aan de knelbeveiliging van de bovenkast. Zodra tijdens het omhoog gaan van het werkblad een obstakel in contact komt met de beveiliging van de bovenkast stopt het frame onmiddellijk. De beveiliging is een extra hulpmiddel om de kans op beknelling tot een minimum te beperken, de gebruiker blijft echter uiteindelijk zelf verantwoordelijk.

DOWNLOAD MONTAGE-HANDLEIDING

Ontwerptips

Omdat we al bijna 20 jaar importeur van Ropox keukenframes zijn weten we er inmiddels natuurlijk veel vanaf. Bovendien leveren we niet alleen keukenframes maar ook compleet aangepaste keukens inclusief montage. Wij passen de frames dus al jaren dagelijks in de praktijk toe en denken met u mee!

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht