Werkblad hoekopstelling elektrisch verstelbaar

Hoog laag keuken - tiptoetsen in blende 300x366In situaties waarbij de hoogte van het hoekwerkblad door de gebruiker zelf dient te kunnen worden aangepast kan het blad worden voorzien van een keukenframe voor elektrische hoogteverstelling. Hoekwerkbladen worden eenvoudig weg opgebouwd door het samenvoegen van een elektrisch verstelbaar frame met een handmatig verstelbaar frame. Het frame met de grootste lengte dient hierbij te zijn uitgerust met de elektrische aandrijving, welke zal worden gekoppeld aan het tweede frame.

De frames zijn verstelbaar van ca. 65 – 95 cm, mede afhankelijk van de hoogte waarop het frame gemonteerd wordt. De keukenframes hebben een maximale belasting van 150 kg.

Productomschrijving

Het keukenframe bestaat uit enkele componenten die snel kunnen worden geassembleerd op locatie. Een aluminium profiel vormt de basis waarin zowel de hoog/laag consoles als de draagbeugels voor het werkblad worden geplaatst.

Alle componenten zijn daarna te verplaatsen en verstelbaar (waterpas). De wandconsoles zijn voorzien van stelpootjes, die kunnen worden ingedraaid nadat de consoles aan de wand zijn gemonteerd.

Afmeting keukenframe

Lengte

De lengte van het benodigde keukenframe is gelijk aan de lengte van het werkblad minus 5 cm. De keukenframes kunnen op lengte worden besteld met een interval van 5 cm. De lengte van het frame is overigens eenvoudig in het werk in te korten m.b.v. een afkortzaag (alu).

Bijvoorbeeld: u wilt een werkblad met een lengte van 185 cm in hoogte verstellen. U kunt dan volstaan met een keukenframe met een lengte van 180 cm. (Medium frame).

  • Small: 100 – 145 cm
  • Medium: 150 – 195 cm
  • Large: 200 – 245 cm
  • Extra Large: 250 – 295 cm

Diepte

De beugels voor montage van het werkblad worden, afhankelijk van de lengte van het werkblad, in voldoende mate meegeleverd. Er zijn beugels leverbaar in diverse dieptematen zonder meerprijs. De beugels zijn in lengte instelbaar en voorbereid om hieraan een blende te monteren. De beugels kunnen in het frameprofiel naar links of rechts worden verschoven. Ook kunnen de beugels d.m.v. stelschroeven waterpas worden gezet.

  • Bladdiepte 50 cm
  • Bladdiepte 60 cm
  • Bladdiepte 70 cm

Knelbeveiliging

Onderzijde

Hoog laag keuken - knelbeveiliging onder werkblad 400x300Aan de onderzijde van het werkblad, te monteren onder de blende, kan het frame worden voorzien van een zelfklevende beveiligingsstrip. Zodra deze strip in contact komt met de bovenbenen van de gebruiker stopt het frame onmiddellijk, en gaat direct weer 2 cm omhoog. Hierdoor wordt voorkomen dat personen met hun benen beknelt raken onder het werkblad. De beveiliging is een extra hulpmiddel om de kans op beknelling tot een minimum te beperken, de gebruiker blijft echter uiteindelijk zelf verantwoordelijk.

Bovenzijde

Hoog laag keuken - knelbeveiliging onder bovenkast 800x600Door middel van een zogenaamde smartbox kan de hoog-laag functie van het werkblad worden gekoppeld aan de knelbeveiliging van de bovenkast. Zodra tijdens het omhoog gaan van het werkblad een obstakel in contact komt met de beveiliging van de bovenkast stopt het frame onmiddellijk. De beveiliging is een extra hulpmiddel om de kans op beknelling tot een minimum te beperken, de gebruiker blijft echter uiteindelijk zelf verantwoordelijk.

DOWNLOAD MONTAGE-HANDLEIDING

Ontwerptips

Omdat we al bijna 20 jaar importeur van Ropox keukenframes zijn weten we er inmiddels natuurlijk veel vanaf. Bovendien leveren we niet alleen keukenframes maar ook compleet aangepaste keukens inclusief montage. Wij passen de frames dus al jaren dagelijks in de praktijk toe en denken met u mee!

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht