sliders-2018-11-hoog-laag-keukensystemen-2-1600x525

Bovenkasten diagonaal verstelbaar

Hoog laag keuken - tiptoetsen in blende 300x366Om vanuit zittende positie de inhoud van de bovenkasten te kunnen bereiken zijn diagonaal verstelbare keukenframes leverbaar met een breedtemaat van 40 tot 180 cm, geschikt voor kasten met romphoogte 60 tot 90 cm.

Doordat de kasten niet alleen omlaag, maar ook naar voren komen, zijn deze ook goed bereikbaar indien de bovenkasten zijn geplaatst boven een vaste keukenopstelling met onderkasten. Bovenkasten die boven een onderrijdbaar werkblad zijn geplaatst, zijn reeds goed bereikbaar bij toepassing van een verticaal verstelbaar keukenframe.

Productomschrijving

Het keukenframe bestaat uit enkele componenten die snel kunnen worden geassembleerd op locatie. Een stalen raamprofiel vormt de basis van het frame dat wordt geplaatst aan de achterzijde van de kast. De kast wordt boven en onder afgeklemd m.b.v. stalen L-profielen. Middels een speciale bevestigingsplaat kan het frame aan de wand worden gehangen en gefixeerd.

Geproduceerd conform: DS / EN12182-2012

Maximale belasting: 120 kg (evenredig verdeeld)
Maximale romphoogte: 92 cm.
Minimale romphoogte: 70 cm.
Inbouwdiepte: 11.5 cm

Illustratie en maatvoering ropox diagonale bovenkasten 400x359

Afmetingen

Kastbreedte 40 – 120 cm

Er zijn frames leverbaar die geschikt zijn voor (een combinatie van) bovenkasten met een breedte van 40 t/m 180 cm.  De bovenkasten wordt zowel aan de bovenzijde als onderzijde ingeklemd d.m.v. een metalen L-profiel.

Frames voor bovenkasten kunnen door middel van het L-profiel worden gekoppeld zodat, desgenwenst, meerdere bovenkasten gelijktijdig kunnen worden versteld.

  • Minimale breedte: 40 cm
  • Maximale breedte: 180 cm

Romphoogte 60 – 90 cm

De hoog laag keukenframes voor verticale verstelling kunnen dankzij een uitschuifbaar gedeelte worden aangepast aan de hoogte van de kast. De frames zijn uitsluitend geschikt voor bovenkasten met een romphoogte van 700 tot en met 900 mm.

  • Minimale romphoogte 60 cm
  • Maximale romphoogte 90 cm

Inbouwdiepte 13 cm

De hoog laag keukenframes voor verticale verstelling zijn bijzonder compact, en hebben een inbouwdiepte van slechts 50 mm. Om de frames volledig uit het zicht weg te werken dienen de wangen (zijkanten) van de bovenkasten aan de uiteinden te worden verdiept zodat in totaal een vrije ruimte achter de kast ontstaat van 50 mm. In plaats van het verdiepen van de wangen kan de kast uiteraard worden voorzien van extra, verdiepte, zijpanelen.

Indien de verstelbare bovenkasten aan beide zijden worden ingesloten door hoge kasten of bovenkasten hoeven de wangen niet te worden verdiept. Het frame zal immers sowieso aan het zicht worden onttrokken. Indien verstelbare kasten met verdiepte wangen worden gecombineerd naast bovenkaste op vaste hoogte, wordt geadviseerd om ook van deze kasten de wangen te verdiepen zodat de kasten aan de voorzijde uitlijnen.

Knelbeveiliging

Detectieplaat onderzijde bovenkast

Hoog laag keuken - knelbeveiliging onder bovenkast 800x600De onderzijde van verstelbare bovenkasten kunnen worden voorzien van een beveiligingsplaat. Zodra deze in contact komt een obstakel op het werkblad, stopt het frame onmiddellijk. De beveiligingsplaat wordt standaard uitgevoerd in een 18 mm meubelpaneel, kleur wit. U kunt het paneel eventueel vervangen door een keukenpaneel (romp of frontmateriaal) in overeenstemming met de kleur en uitvoering van de keuken.

Combinatie hoog-laag systeem werkblad

Door middel van een zogenaamde smartbox kan de hoog-laag functie van het werkblad worden gekoppeld aan de knelbeveiliging van de bovenkast. Zodra tijdens het omhoog gaan van het werkblad een obstakel in contact komt met de beveiliging van de bovenkast stopt het frame onmiddellijk. De beveiliging is een extra hulpmiddel om de kans op beknelling tot een minimum te beperken, de gebruiker blijft echter uiteindelijk zelf verantwoordelijk.

DOWNLOAD MONTAGE-HANDLEIDING

Ontwerptips

Omdat we al bijna 20 jaar importeur van Ropox keukenframes zijn weten we er inmiddels natuurlijk veel vanaf. Bovendien leveren we niet alleen keukenframes maar ook compleet aangepaste keukens inclusief montage. Wij passen de frames dus al jaren dagelijks in de praktijk toe en denken met u mee!

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht