Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Uw eigen lift in huis

Betaalbare liften voor thuis, gericht op betrouwbaarheid en veiligheid.

De beste prijs/kwaliteit verhouding met 4 jaar garantie!

huislift-hl8500-zwart_800x600

huislift-hl8500-wit_800x600

huislift-hl8500-alu_800x600

De Domilift® HL-8500 liften zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in huis. Anders dan veel aangeboden platformliften is deze hydraulisch aangedreven huislift voorzien van een geheel gesloten cabine, met uitzondering van de deuropening. De deurdoorgang van de lift is rondom voorzien van een detectiepoort. De lift stop onmiddellijk zodra er zich iets of iemand binnen 3 centimeter vanaf de schacht bevindt. De componenten voor deze huislift worden geproduceerd door één van de grootste fabrikanten van huisliften in Europa met maar liefst 30 jaar ervaring. Circa 1200 liften per jaar verlaten de fabriek.

Compact en op maat gemaakt

Installatie van de lift gaat relatief snel en eenvoudig

en kan in vrijwel iedere woning

domilift-hl-8500-lift-in-huis-uitvoering-monaco-2018

Om de HL-8500 lift in huis te kunnen plaatsen hebben we slechts één stevige wand nodig waaraan we de geleiderails en hydraulische cilinder van de lift monteren. De overige wanden kunnen worden afgewerkt met dunner materiaal zoals bijvoorbeeld hout of gips, waarin de liftdeuren kunnen worden geplaatst. 

De huislift heeft daardoor 3 mogelijke deurposities:

  • Gelijkzijdig
  • Overliggend
  • Haaks

De HL-8500 liftcabine kan op maat worden gemaakt, rekening houdend met de beschikbare ruimte of een reeds bestaande schacht in uw huis:

  • Minimaal 65,5 x 58 cm
  • Maximaal 140 x 120 cm

De voordelen van een hydraulische huislift

Door efficiënte productiemethodes en een modulaire opbouw zijn we er met de Domilift® HL-8500 in geslaagd

hydraulische liften voor in huis te bieden die toch betaalbaar zijn!

domilift-h-8500-opaalglas-1475x830

Het hydraulische systeem biedt belangrijke voordelen ten aanzien van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Bij het omhoog gaan van de lift wordt door een moderne pomp enkele liters plantaardige olie vanuit een klein kunststof reservoir in een cilinder gepompt.

Bij het omlaag gaan van de lift loopt de olie vrijwel geruisloos terug in het reservoir. In tegenstelling tot andere personenliften heeft de lift geen kabels, kettingen of spindel-motoren en werkt mede hierdoor bijzonder veilig. Bovendien kan deze omlaag functie ingeval van een storing altijd handmatig worden geactiveerd.

De Domilift® HL-8500 verbruikt weinig energie en een eenvoudige (230V) wandcontactdoos is voldoende.

Passend in elk interieur

Heeft u een modern, klassiek of landelijk interieur?

Wij ontwerpen altijd een personenlift, passend in uw huis!

Zonder iets af te doen aan de kwaliteit kan er worden gekozen uit scherp geprijsde basismodellen die leverbaar zijn in 6 verschillende kleuren en 4 afmetingen (optioneel op maat gemaakt).

De design collectie biedt extra mogelijkheden ten aanzien van kleuren en mogelijkheden ten opzichte van de basis collectie. Eveneens leverbaar in vier standaard afmetingen of op maat gemaakt; de ideale lift in huis!

De premium collectie biedt maximale ontwerpvrijheid voor een luxe lift in huis. Ontdek de ruime keus met satijn-effecten, in mozaïek of hout. Optioneel leverbaar met een vloer van Portugees marmer.

personenlift-in-huis-hout1475x830-2

Liftspecificaties

Toepassing

De lift is ontworpen, geproduceerd en geplaatst onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor particulier gebruik en het overbruggen van maximaal 4 verdiepingen (opvoerhoogte 850 cm), in te bouwen in een schacht.

Bediening

Bediening in cabine: geïntegreerd bedieningspaneel met hoog-, laag- en noodfunctie en alarmknop. Basismodel knop vasthouden / Design en Premium modellen voorzien van impulsknop. Bediening vanaf buitenzijde: lift op te roepen vanaf iedere stopplaats.

Maximale hefhoogte

Opvoerhoogte 8,5 meter (2 stopplaatsen)

Liftdeur configuratie

Positie gelijkzijdig, overliggend en/of haaks. De liften zijn leverbaar met automatische of handmatige deuren, volledig of gedeeltelijk glazen deuren, deuren met (semi) transparant glas of met een spiegel. De aluminium deurprofielen zijn optioneel leverbaar in diverse RAL kleuren.

Stroomvoorziening

Voor het aandrijven ven de hydraulische pomp is een eenvoudige wandcontactdoos voldoende (230V). De liftcabine is voorzien van accu’s in cabine waardoor de verlichting tijdens een stroomstoring zal blijven functioneren.

Hydraulische pomp

Pomp direct naast de lift op begane grond, optioneel maximaal 1 meter vanaf de lift.

Maximale belasting

Nominale last: 250 kg/m², tot 4 personen

Schuine kap?

In situaties waarbij de lift uitkomt onder een schuine kap, is het mogelijk om ook het dak van de liftcabine onder een hoek uit te voeren. Indien het plafond te laag is voor de standaard cabine, is het optioneel mogelijk de cabinehoogte te beperken tot slechts 180 cm.

Keuringen

De huisliften voldoen aan de Machinerichtlijn 2006/42-EG
CE-certificaat uitgereikt door APAVE (onafhankelijk keuringsinstituut) aan Etna Lift France

Unieke noodvoorzieningen van de HL-8500

Een volledig mechanische nood-daal functie,

die zowel vanuit de lift als van buitenaf kan worden bediend

Een lift in huis gericht op betrouwbaarheid en veiligheid

Het hydraulische systeem biedt belangrijke voordelen ten aanzien van betrouwbaarheid en duurzaamheid. In tegenstelling tot andere personenliften heeft de HL-8500 lift geen kabels, kettingen of spindel-motoren en werkt mede hierdoor bijzonder veilig. U profiteert van ruim 30 jaar ervaring van een fabrikant die circa 25.000 liften van dit type heeft geproduceerd. Een zeer betrouwbaar, doorontwikkeld product. Desondanks is de Domilift® HL-8500 voorzien van unieke noodfuncties, die dankzij ”de wetten der natuur” altijd zullen functioneren.

Unieke mechanische nood-daal voorziening vanuit de cabine

Om de lift te bedienen maken we gebruik van elektronische componenten, onder andere voor de verschillende veiligheidsvoorzieningen, de automatische deur en verlichting. Maar de aandrijving van een hydraulische lift is gebaseerd op simpele natuurkunde. Ingeval door om welke reden dan ook de elektronica niet functioneert kan de lift altijd volledig mechanisch naar een lager gelegen verdieping worden bediend. Deze mechanische nood-daal functie van de lift kan zowel van buitenaf als vanuit de liftcabine worden geactiveerd.

Altijd uit de lift

De lift is voorzien van een nood-sleutel die onopvallend is geïntegreerd in de bedieningsconsole. De sleutel kan worden gebruikt om ingeval van het uitvallen van de elektronica de cabinedeur van binnenuit te ontgrendelen waardoor de cabine kan worden verlaten. Deze sleutel is middels een nylon koordje bevestigd aan de lift zodat de sleutel nooit per ongeluk kan worden meegenomen. Voor het mechanisch openen van de deur van buitenaf wordt een aparte sleutel geleverd.

Noodverlichting en communicatie

De lift is bovendien standaard voorzien van noodverlichting en optioneel leverbaar met een telefoonmodule die op uw eigen centrale of GSM module kan worden aangesloten.

noodvoorziening-huislift-sleutel-550x825

Veilig en betrouwbaar naar boven

Langer zelfstandig thuis dankzij een compacte lift in huis,

woningen en gebouwen toegankelijk met onze plateauliften.

Hoe helpen we u het beste?

”Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling, we willen ons thuis voelen, daarin zoeken we rust en willen we passief of actief kunnen ontspannen.”

Domicare levert duurzame hulpmiddelen voor zowel de intramurale als extramurale zorg. Domicare heeft zich daarbij in het bijzonder toegelegd op belangrijke thema’s als preventie van fysieke belasting in de zorg en langer zelfstandig thuis wonen.

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze!

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht