Service-overeenkomst tilliften

Getraind, gecertificeerd & ervaring

Door tilliften regelmatig te onderhouden wordt de levensduur verlengd en de veiligheid aantoonbaar verbeterd. Domicare biedt hiervoor servicecontracten waarbij zowel de veiligheidsinspectie/keuring en het onderhoud worden gecombineerd, simpelweg omdat dit verreweg het meest efficiënt is.

Het onderhoud aan tilliften wordt door ons uitgevoerd conform de nationale norm NEN-7506 (voor het gebruik en onderhoud van tilliften).

Gespecialiseerd in 2 merken

Wij streven ernaar om de kwaliteit, veiligheid en levensduur van uw tillift optimaal te waarborgen. Het controleren van een aantal basispunten zoals bevestigingsbouten, controleren op aanwezigheid van stickers, handleidingen en een logboek is hiervoor echter onvoldoende. We hebben ons daarom in hoofdlijn beperkt tot 2 verschillende merken tilliften; Prism Medical (UK) en Guldmann (DK). Door deze fabrikanten zijn wij getraind, gecertificeerd, hebben de relevante onderdelen paraat en hiermee hebben we ervaring in de praktijk.

Tilliften Prism Medical (UK)

Prism Medical is een van ’s werelds grootste producenten van tilliften met divisies in Engeland, Canada en de Verenigde Staten. De liften zijn extreem betrouwbaar en onderhoudsarm. Domicare is sinds enkele jaren importeur voor Nederland en beschikt voor het onderhoud over ervaren en door Prism Medical erkende monteurs.

Overigens zijn deze liften zijn bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van eerstelijns onderhoud in eigen beheer of hierin gespecialiseerde bedrijven, waarvoor trainingen kunnen worden gevolgd. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het vervangen van handbedieningen en accu’s.

Domicare servicemonteur plafondlift 800x600

Tilliften Guldmann (DK)

Afhankelijk van het type Guldmann plafondlift zijn de liften niet altijd geschikt voor het uitvoeren van onderhoud in eigen beheer. De handbedieningen zijn rechtstreeks op de hoofdprintplaat met microprocessor aangesloten, die overigens niet met blote handen mag worden aangeraakt zonder ESD polsband/mat. Het vervangen van de accu. c.q. de printplaat die het opladen reguleert vraagt de nodige ervaring, en de lift dient met een laptop en speciale software te worden uitgelezen.

Sinds 1996 hebben we als importeur gewerkt met de tilliften van Guldmann uit Denemarken. We beschikken daarom over zeer ervaren en door Guldmann erkende monteurs, en een ruime voorraad relevante onderdelen.

 

Guldmann_196_2009_GB - JPG for Web RGB (1600px)_12166

Richtlijnen Inspectie volksgezondheid

Norm NEN 7506 gebruik en onderhoud van tilliften

Er is geen Nederlandse Wet die het verplicht stelt om tilliften periodiek te controleren of onderhouden. Wel kan degene die de tillift ter beschikking stelt ter verantwoording worden geroepen, indien er zich incidenten voordoen als gevolg van nalatig onderhoud . De inspectie voor de volksgezondheid hanteert hierbij de nationale norm NEN 7506 (voor het gebruik en onderhoud van tilliften).

Bekijk zelf de NEN normem, te bestellen via de NEN shop

Merk-onafhankelijk onderhoud

Er dient duidelijk onderscheid te worden gemaakt tussen een algemene keuring en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Het is in prinicpe mogelijk tilliften te keuren op een aantal algemene punten, vergelijkbaar met een soort APK. Het is hierbij dan wel belangrijk dat de keuring wordt uitgevoerd door technici die aantoonbaar (!) bekend zijn met de betreffende tillift. Dit kan uitsluitend door trainingen bij de fabrikant te volgen waarna certificaten worden afgegeven. Het is onder andere van belang tijdens de keuring te controleren of het product is gewijzigd, er aanpassingen zijn gedaan, die niet af fabriek zijn geleverd (CE). Om dit te kunnen vaststellen dient men uiteraard goed op de hoogte te zijn van de opties en aanpassingen die standaard wel/niet af fabriek worden geleverd.

Ten aanzien van het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden wordt ten aller tijde verwezen naar de voorwaarden van de fabrikant. De fabrikant stelt op haar beurt dat onderhoud uitsluitend dient te worden uitgevoerd door door de fabrikant erkende monteurs en geeft per product aan welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en op welke manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afstellen van koppelsystemen en vervangen van tilriemen en veiligheidsvoorzieningen.

Er bestaat dus helaas geen landelijk erkend protocol voor het uitvoeren van onderhoud aan tilliften.
Hiervoor wordt verwezen naar de voorwaarden van de betreffende fabrikant;

  • deze zullen altijd per product en merk verschillen
  • deze zullen worden gewijzigd na (bijna) incidenten of geconstateerde productie/ontwerpfouten, waarover de fabrikant (uitsluitend) de haar bekend zijnde importeurs of dealers zal informeren.

Storingsdienst

7 dagen per week tot 22.00 uur bereikbaar (uitsluitend i.c.m. service-overeenkomst)

In onze service contracten zijn naast afspraken over keuringen en onderhoud bepalingen opgenomen ten aanzien van het oplossen van storingen en het preventief vervangen van onderdelen, raadpleeg uw servicecontract voor afspraken omtrent responstijden en oplossnelheid.

Doordat we ons beperken tot die productgroepen waarin we gespecialiseerd zijn weten onze monteurs uw hulpmiddel weer snel operationeel te krijgen, en hebben hiervoor altijd onderdelen bij zich. Raadpleeg voor de reactiesnelheid en oplossnelheid de voorwaarden in uw servicecontract of de relevante garantiebepalingen.

WAT TE DOEN BIJ CALAMITEITEN? Lees meer >

Unieke nood-omhoog functie Prism Medical (UK)

De liften van Prism Medical zijn heel specifiek gebouwd op betrouwbaarheid en zelfredzaamheid. De kans dat de lift u onverhoopt in de steek laat is uiterst klein. Desondanks heeft de universele plafondlift, als enige in z’n soort, een handig hulpmiddel waarmee de lift handmatig kan worden bediend.

De standaard meegeleverde cassette kan eenvoudig aan de zijkant van de lift worden ingestoken waarna d.m.v. een kettinkje personen met lift kunnen worden getild en verplaatst. Het wachten op de storingsmonteur is daarom niet meer noodzakelijk, bovendien kunt u hierdoor enorm besparen op kosten voor hoge tarieven tijdens zon en feestdagen.

DH-2 Handmatige noodvoorziening 800x600

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht