Domilift® HL-3500
Schachtloze huislift

Hydraulische aandrijving

Geen schacht of put

Eenvoudige installatie

Huisliften zonder schacht of put

Betaalbare personenliften voor particulieren, veilig, betrouwbaar en stil.

Bekijk deze unieke oplossing in onze showroom!

huislift-hl-3500-slaapkamer-800x600_1

huislift-hl-3500-slaapkamer-800x600_2

huislift-hl-3500-slaapkamer-800x600_3

Een personenlift zonder schacht is enorm ruimtebesparend, en kan in vrijwel iedere woning worden geplaatst. De vrijstaande geleiderails zorgen ervoor dat de lift kan worden geplaatst zonder draagmuren. De personenlift kan worden geplaatst langs een wand, in een hoek en soms in een kast of trapgat. U kunt bijvoorbeeld vanuit uw woonkamer rechtstreeks naar de slaapkamer op de eerste verdieping, waarbij de sparing in de vloer aan de onderzijde volledig wordt afgedicht en niets u meer in de weg staat. Door de vlakke bodemplaat van de lift is geen liftput nodig en is de cabine zeer makkelijk begaanbaar en rolstoelvriendelijk.

Domilift® huislift HLO-3000 / 3500 

De schachtloze personenlift met (half)open cabine

Vlakke bodemplaat en rolstoelvriendelijk

De liften met halfopen cabine worden veel gebruikt door personen die zittend gebruik maken van de huislift, en is hierdoor de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. De halfopen cabine geeft een ruimtelijk gevoel, en is optisch minder dominant aanwezig in de ruimte dan een lift met dichte cabine. De lift is voorzien van een drukgevoelige rand aan de bovenzijde van de cabine waarbij de lift stopt zodra deze wordt ingedrukt. De veiligheidsplaat aan de onderzijde zorgt dat de lift stopt zodra de plaat wordt ingedrukt en een beveiliging aan de bovenzijde voorkomt dat de lift omhoog zal gaan indien er zich iets of iemand op de vloerplaat bevindt.

huislift-hlo-3000-rotterdam-650x550

Domilift® huislift HLE-3000 / 3500 

Schachtloze elegante huislift met dichte cabine

Leverbaar in compacte afmeting met diverse extra’s

huislift-in-slaapkamer-550x650

De HLE is de meeste compacte lift met een breedte maat van 77,5 en diepte van slechts 57,5 cm, en hierdoor bijvoorbeeld zeer geschikt om in een hoek of kast te plaatsen. De lift is standaard voorzien van een dichte cabine en geschikt voor staand gebruik (optioneel te voorzien van een zitje). De ”Elegence” wordt geleverd met luxe bedieningspanelen en keuze uit diverse binnenkleuren.

Domilift® huislift HLC-3000 / 3500 

Schachtloze huislift met dichte cabine

Leverbaar in afmetingen voor rolstoel, met ouder/verzorger

Onze schachtloze HLC liften zijn geschikt om in te staan en leverbaar in grotere afmetingen. De liften zijn hierdoor bijvoorbeeld geschikt voor meerdere personen, kinderwagens of rolstoelen. De grootste lift heeft een afmeting van 140 x 90 cm en is hierdoor ideaal voor een kinderwagen of rolstoel, vergezeld door een ouder of verzorger. 

huislift-zonder-schacht-hlc-3000-slaapkamer-550x650

Liftspecificaties

Domilift® schachtloze huisliften type HLO, HLE en HLC

Toepassing

De lift is ontworpen, geproduceerd en geplaatst onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor particulier gebruik en het overbruggen van maximaal 1 verdieping (300/350 cm), uitsluitend binnen.

Bediening

Standaard voorzien van geïntegreerd bedieningspaneel in liftcabine, naar keuze links of rechts en twee draadloze afstandsbedieningen (handzenders) voorzien van houders voor wandmontage (opbouw). De liften zijn zowel aan bovenzijde als onderzijde voorzien van knelbeveiligingen.

Maximale belasting

Liftcapaciteit maximaal 250 kg, snelheid: ca. 6 cm per seconde. Maximale belasting vloerklep verdiepingsvloer 250 kg.

Liftdeur

Aan voorzijde, links- of rechtsdraaiend, handmatig bedienbaar, optioneel elektrisch bedienbaar met afstandsbediening en automatische sluiting na gebruik (timer).

Stroomvoorziening

Voor het aandrijven ven de hydraulische pomp is een eenvoudige wandcontactdoos voldoende (230V). De liftcabine is voorzien van accu’s in cabine waardoor de lift tijdens een stroomstoring omlaag zal blijven gaan. Optioneel leverbaar met een UPS noodstroomvoorziening voor liftbediening zowel omhoog als omlaag.

Hydraulische pomp

Pomp direct naast de lift op begane grond, optioneel maximaal 8 meter vanaf de lift, afmeting pomp L x B x H = ca. 28 x 23 x 48 cm.

Vereiste plafondhoogte open cabine

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de open lift met maximale hefhoogte van 3 meter (model HLO3000) bedraagt op de begane grond 185 cm, en op de 1e verdieping 205,5 cm.

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de open lift met maximale hefhoogte van 3,5 meter (model HLO3500) bedraagt op de begane grond 210 cm, en op de 1e verdieping 229,5 cm.

Vereiste plafondhoogte dichte cabine

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de dichte lift met maximale hefhoogte van 3 meter (model HLC/E3000) bedraagt op de begane grond 208 cm, en op de 1e verdieping 218 cm.

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de dichte lift met maximale hefhoogte van 3,5 meter (model HLC/E3500) bedraagt op de begane grond 222 cm, en op de 1e verdieping 231,5 cm.

Bekijk enkele van onze referenties

Profiteer van jarenlange ervaring, circa 400 liften per jaar verlaten de fabriek.

Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom om de voordelen zelf te ervaren!

Bezoek onze showroom of vraag direct een offerte aan!

U bent van harte welkom om onze huisliften te komen bekijken en proberen.

Maak hiervoor wel eerst even een afspraak!

Hoe helpen we u het beste?

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze. Uiteraard moet er worden nagedacht over mogelijke posities voor de lift, rekening houdend met de posities van de liftdeuren en vrije ruimte om de lift te betreden. Wilt u slechts een enkele verdieping overbruggen, of bijvoorbeeld vanuit de kelder naar de zolder?

Ook infomeren wij u over de juiste afmeting voor de lift, wilt u de lift met 1 persoon of meerdere personen tegelijk gebruiken, dient er een rolstoel in de lift te passen?

Naast hulp bij de juiste keuze en deskundige montage van de lift, zorgen we voor een zorgvuldige afstemming met uw architect en aannemer.

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.