Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Plateauliften voor de trap

Compacte en betrouwbare plateauliften, voorzien van automatisch

opklapbaar hefplateau, diverse afmetingen en knelbeveiligingen conform de nieuwe NEN 81-40 norm

Hoe werkt het?

Aan de wand of op stalen consoles worden geleiderails gemonteerd waarlangs de plateaulift z’n weg vervolgd. Het plateau van de lift is leverbaar in verschillende afmetingen en geschikt voor een belasting van 225, tot optioneel 300 kg. 

Is mijn trap geschikt?

De plateauliften zijn standaard geschikt voor rechte trappen met een hellingshoek van maximaal 52 graden. Er zijn plateauliften leverbaar met bochten om de lift onderaan de trap langs de zijkant te parkeren, of voor het overbruggen van trappen met bordessen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Doordat de het plateau van de lift onderaan de trap op de vloer moet landen is in de regel een minimale vrij ruimte van 150 cm nodig. Afhankelijk van de rolstoel is een plateaubreedte van 80 cm in de regel voldoende, hiervoor is een trapbreedte van circa 100 cm vereist.

Compacte plateaulift, sterk en betrouwbaar

De LD en LS plateauliften worden vervaardigd door een moderne Oostenrijkse fabriek met veel ervaring, de liften worden uitvoerig getest af fabriek en volledig ”ready tot run” geleverd. Er zijn plateauliften leverbaar voor binnen,  voor buiten, voor rechte trappen en trappen met bordessen. Ook is het mogelijk om de liften op een bordes, onderaan de trap of op de bovenverdieping een bocht te laten maken.

De geleiderails voor de plateauliften kunnen aan de wand of op consoles worden gemonteerd.

Domicare biedt betaalbare plateauliften van hoge kwaliteit!

De bovenste geleiderail doet tevens dienst als trapleuning.

Onze plateauliften voldoen aan de actuele NEN 81-40 norm.

Openbare gebouwen en winkels rolstoeltoegankelijk

Eenvoudig en vrijwel over te plaatsen

Compact, opklapbaar en leverbaar in talloze afmetingen en kleuren

Volledig automatisch en gemakkelijk te bedienen

De volledig in de liftunit weggewerkte compacte aandrijftechniek functioneert op accu’s die op een van de parkeerstations, zowel boven als beneden, automatisch worden geladen. Hiermee behoren lelijke meebewegende spiraalkabels, en hiermee de kans op kabelbreuken, definitief tot het verleden. De lift is standaard voorzien van noodstroomvoorziening.

De lift wordt volledig automatisch bediend en wordt standaard geleverd met twee draadloze bedieningspanelen, zowel geschikt voor wandmontage als handheld afstandsbedieningen. De lift wordt standaard geleverd met een handheld bedieningspaneel aan spiraalsnoer op het plateau, of kan optioneel worden voorzien van een bediening middels een joystick.

Domilift plateaulift LD/LS20

 • Elektrisch opklapbaar plateau
 • Elektrisch opklapbare veiligheidspoorten
 • Elektrisch opklapbare oprijplaten
 • Voorzien van afrolbeveiliging
 • Voorzien van knelbeveiligingen
 • Geschikt tot 225kg (optie 300kg)

Optioneel leverbaar voor gebruik buiten

De plateauliften bieden unieke mogelijkheden voor het realiseren van bochten op de onderste of bovenste stopplaats, bijvoorbeeld voor het parkeren van de lift naast de trap (eventueel 180 graden bocht). Ook is de lift geschikt voor het passeren van bordessen op de trap. De LS-20 biedt tevens de mogelijkheid om de stijgingshoek tijdens de transfer te wijzigen, waardoor de plateaulift op de bovenste stopplaats geparkeerd zou kunnen worden.

Onze trapplateauliften zijn standaard geschikt voor gebruik binnen, en optioneel leverbaar voor permanent gebruik buiten, eventueel te voorzien van een beschermhoes.

Liftspecificaties

Domilift® plateauliften LD20 / LS20

Toepassing

De lift is ontworpen en geproduceerd onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor personen, het overbruggen van meerdere verdiepingen, zowel geschikt voor gebruik binnen als buiten.

Bediening

Standaard voorzien van draadloze bedieningen, zowel geschikt voor wandmontage als handheld bediening, voorzien van sleutelvergrendeling. Op liftmodule voorzien van bediening aan spiraalkoord, optioneel leverbaar met joystick bediening bovenop liftmodule.

Maximale belasting / stijging

Liftcapaciteit standaard 225 kg / optie 300 kg., snelheid: ca. 0,11-0,15 m per seconde. De maximale stijgingshoek bedraagt 52°.

Veiligheidsarmen

De lift is zowel aan de voor als achterzijde voorzien van automatisch opklapbare veiligheidsarmen. In ruststand worden de armen omlaag geklapt en aan het zicht onttrokken door het opgeklapte plateau.

Stroomvoorziening

Voor het opladen van de accu’s in ruststand (zowel onderste als bovenste stopplaats) is een eenvoudige wandcontactdoos voldoende (230V), te plaatsen in de nabijheid van een van de stopplaatsen. De lift is voorzien van accu’s waardoor de lift tijdens een stroomstoring gewoon zal blijven functioneren.

Oprijplaten

De plateaulift is zowel aan voor- als achterzijde voorzien van automatisch opklapbare oprijplaten. Tijdens de transfer doen de oprijplaten tevens dienst als afrolbeveiliging. Om de lift zijwaarts op/af te rijden is optioneel een zijwaartse oprijplaat leverbaar.

Aandrijving

De tandwielaandrijving is een zeer doorontwikkelde en veelvuldig gebruikte aandrijftechniek die zijn kwaliteit en betrouwbaarheid al vele jaren heeft bewezen, en is geheel geïntegreerd in de liftmodule.

Afwerking

De plateaulift wordt uitgevoerd in lichtgewicht stalen/aluminium materialen met poedercoating,  standaard geleverd in lichtgrijs/metallic. De geleiderails zijn uitgevoerd in aluminium, staal met poedercoating of RVS, waarbij de bovenste geleiderail tevens dienst doet als trapleuning. Optioneel is de plateaulift leverbaar in een RVS uitvoering en afwijkende RAL kleuren naar keuze.

Accu’s

De plateauliften zijn voorzien van accu’s die zowel op de bovenste als op de onderste stopplaats automatisch worden geladen. De lift is hiermee standaard voorzien van een noodstroomvoorziening.

Veilig en betrouwbaar naar boven

Langer zelfstandig thuis dankzij compacte huisliften zonder schacht,

woningen en gebouwen toegankelijk met onze plateauliften.

Hoe helpen we u het beste?

Trapplateauliften zijn door ons toegepast in zowel particuliere woningen, winkels, schoolgebouwen, Horeca, verenigingen en musea zoals het Zuiderzeemuseum en het Van Gogh museum.

Om ervoor te zorgen dat de aanpassingen doeltreffend zijn, zijn er handboeken voor toegankelijkheid, NEN en ITS normen en houden we met onze adviezen rekening met de gestelde eisen in het Bouwbesluit.

Bel ons, of stuur een mail met een omschrijving van uw situatie en de oplossing die u zoekt. Des te duidelijker de informatie die we ontvangen, des te beter kunnen we u adviseren. Voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe, we kunnen ons dan een goed beeld vormen van uw situatie.

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.

  Uw naam (verplicht)

  Uw Telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw woonplaats

  Onderwerp

  Uw bericht

  Domicare B.V.
  Zweedsestraat 8A13
  7418 BG Deventer

  info@domicare.nl
  service@domicare.nl
  admin@domicare.nl

  Tel.: 0570-62 44 62

  Openingstijden:
  Maandag: 13.00-17.00 uur.
  Dinsdag t/m vrijdag: 09.00-17.00 uur.
  Showroom uitsluitend op afspraak!

  Telefonische helpdesk (storing melden):
  Dagelijks 09.00-22.00 uur.

  KvK: 08129821
  BTW: NL8141.29183.B.01

  Leveringsvoorwaarden (NLB-Metaalunie).
  Privacyverklaring.