Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Plateauliften voor de trap

Compacte en betrouwbare plateauliften, voorzien van automatisch

opklapbaar hefplateau, RVS trapleuning, en 3 jaar garantie.

domilift-trapplateaulift-wit-800x600

domilift-trapplateaulift-met-buitenbocht-800x600-3

domilift-trapplateaulift-zwart-800x600

De voordelen van Domicare plateauliften

Onze plateauliften worden vervaardigd door een moderne Oostenrijkse fabriek met veel ervaring, de liften worden uitvoerig getest af fabriek en volledig ”ready tot run” geleverd. Er zijn plateauliften leverbaar voor binnen, voor buiten, voor rechte trappen en trappen met bochten en bordessen. De geleiderails voor de plateauliften kunnen aan de wand of op consoles worden gemonteerd. Door liften regelmatig te onderhouden wordt de levensduur verlengd en de veiligheid aantoonbaar verbeterd. Hiervoor bieden we servicecontracten waarbij we zowel een veiligheidsinspectie/keuring als het onderhoud gelijktijdig uitvoeren. In combinatie met het afsluiten van de service-overeenkomst ontvangt u 1 jaar volledige garantie + 2 jaar aanvullende garantie op onderdelen.

plateaulift-geleiderail-als-trapleuning-800x532

Leuning met dubbele functie

De RVS geleiderail doet tevens dienst al trapleuning

plateaulift-met-opklapbare-zitting-800x532

Opklapbare zitting

De plateaulift kan worden geleverd met een zeer robuuste, opklapbare zitting

plateaulift-oprijplaat-detail-800x532

Oprijplaat en afrolbeveiliging

De oprijplaten gaan automatisch omhoog zodra de lift wordt geactiveerd, doen zowel dienst als afrolbeveiliging en knelbeveiliging.

plateaulift-aandrijving-800x532

Betrouwbare aandrijving

De tandwielaandrijving is een zeer doorontwikkelde en veelvuldig gebruikte aandrijftechniek die zijn kwaliteit en betrouwbaarheid al vele jaren heeft bewezen.

plateaulift-bediening-integreerbaar-rvs

Robuuste bedieningspanelen (en IR)

De lift kan worden bediend met tiptoetsen op de lift, een afstandsbediening en robuust in de wand integreerbare bedieningspanelen met slot.

plateaulift-met-tiptoetsbediening-800x533

Tiptoetsen en noodstop

De lift is voorzien van moderne tiptoetsen en een noodstop schakelaar waarmee de lift onmiddelijk kan worden uitgeschakeld

plateauliftbediening-smartphone-800x532

Bediening met smartphone

Download de app en bedien uw plateaulift met uw smartphone via bluetooth

plateauliftbediening-draadloos-800x532

Draadloze afstandsbediening

Bedienen op afstand zonder bedrading, wandgemonteerd of met handzenders

Domilift® plateaulift PL-20

De meest compacte plateaulift in z’n soort, compacte geleiderails en aandrijftechniek

Onze kleinste plateaulift voor rechte trappen heeft een minimale uitwendige breedte van 84 cm, inclusief geleiderails langs de wand. Hierbij wordt uitgegaan van montage direct langs de wand en een beschikbare plateau afmeting van lengte x breedte: 80 x 65 cm. Geadviseerd wordt om circa 3 cm extra te rekenen tussen de wand en het plateau, zodat deze vrij kan bewegen. Download onderstaand alle specificaties en afmetingen voor de plateaulift voor rechte trappen.

Domilift® plateaulift PL-20 B

Plateaulift voor bochten en bordessen

domilift-trapplateaulift-plc_rvs_550x660

De plateaulift PL-20 B biedt unieke mogelijkheden voor het realiseren van bochten op de onderste of bovenste stopplaats, bijvoorbeeld voor het parkeren van de lift naast de trap (eventueel 180 graden bocht). Ook is de lift geschikt voor het passeren van bordessen op de trap. 

De PL-20 B biedt tevens de mogelijkheid om de stijgingshoek tijdens de transfer te wijzigen, waardoor de plateaulift op de bovenste stopplaats geparkeerd zou kunnen worden. 

Liftspecificaties

Domilift® plateauliften PL-20 / PL-20 B

Toepassing

De lift is ontworpen en geproduceerd onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor personen, het overbruggen van meerdere verdiepingen, zowel geschikt voor gebruik binnen als buiten.

Bediening

Standaard voorzien van geïntegreerd bedieningspaneel in op plateau, leverbaar met twee draadloze afstandsbedieningen (handzenders), draadloze bedieningspanelen voor wandmontage (kunststof behuizing opbouw of RVS inbouw). De liften zijn zowel aan bovenzijde als onderzijde voorzien van knelbeveiligingen.

Maximale belasting / stijging

Liftcapaciteit standaard 225 kg / optie 300 kg., snelheid: ca. 0,11-0,15 m per seconde. De maximale stijgingshoek bedraagt 47°.

Veiligheidsarmen

De lift is zowel aan de voor als achterzijde voorzien van automatisch opklapbare veiligheidsarmen. In ruststand worden de armen omlaag geklapt en aan het zicht onttrokken door het opgeklapte plateau.

Stroomvoorziening

Voor het opladen van de accu’s in ruststand (zowel onderste als bovenste stopplaats) is een eenvoudige wandcontactdoos voldoende (230V), te plaatsen in de nabijheid van een van de stopplaatsen. De lift is voorzien van accu’s waardoor de lift tijdens een stroomstoring gewoon zal blijven functioneren.

Oprijplaten

De plateaulift is zowel aan voor- als achterzijde voorzien van automatisch opklapbare oprijplaten. Tijdens de transfer doen de oprijplaten tevens dienst als afrolbeveiliging. Om de lift zijwaarts op/af te rijden is optioneel een zijwaartse oprijplaat leverbaar.

Aandrijving

De tandwielaandrijving is een zeer doorontwikkelde en veelvuldig gebruikte aandrijftechniek die zijn kwaliteit en betrouwbaarheid al vele jaren heeft bewezen, en is geheel geïntegreerd in de liftmodule.

Afwerking

De plateaulift wordt uitgevoerd in lichtgewicht stalen/aluminium materialen met poedercoating,  standaard geleverd in lichtgtijs/metallic. De geleiderails zijn uitgevoerd in RVS, waarbij de bovenste geleiderail tevens dienst doet als trapleuning. Optioneel is de plateaulift leverbaar in een RVS uitvoering en afwijkende RAL kleuren naar keuze.

Accu capaciteit

Met volgeladen accu’s kan de plateaulift theoretisch 140 meter afleggen zonder te worden bijgeladen, uitgaande van de (standaard) maximale belasting van 225 kg. Optioneel is een extra accu-pack leverbaar waardoor de capaciteit kan worden verdubbeld.

Veilig en betrouwbaar naar boven

Langer zelfstandig thuis dankzij compacte huisliften zonder schacht,

woningen en gebouwen toegankelijk met onze plateauliften.

Hoe helpen we u het beste?

”Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling, we willen ons thuis voelen, daarin zoeken we rust en willen we passief of actief kunnen ontspannen.”

Domicare levert duurzame hulpmiddelen voor zowel de intramurale als extramurale zorg. Domicare heeft zich daarbij in het bijzonder toegelegd op belangrijke thema’s als preventie van fysieke belasting in de zorg en langer zelfstandig thuis wonen.

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze!

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983