Universele tilbanden 1320x588

Tilbanden & tiljukken

Domicare biedt verreweg de meest uiteenlopende oplossingen ten aanzien van jukken, draagbanden en accessoires. Op deze pagina vindt u een beperkt overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Tilliften kunnen worden geleverd met een tweepuntsjuk, kanteljuk (handmatig of elektrisch bedienbaar) of tilbeugels voor zelfstandig gebruik. Hoewel draagbanden qua vorm en maatvoering op elkaar kunnen lijken verschilt de toepassing, het comfort of het aanleggen ervan in de praktijk per merk en type. Daarom wordt aangeraden altijd even een passing met de draagbanden uit te voeren!

Universele tilband zonder hoofdondersteuning

Universele tilband

Zonder hoofdondersteuning

Universele tilband met hoofdondersteuning

Universele tilband

Met hoofdondersteuning

Hangmat tilband

Hammock tilband

Bekijk video

Cressy tilband

Cressy tilband

Zonder hoofdondersteuning

Comfort tlband

Comfort tilband

Zonder hoofdondersteuning

Comfort tilband met hoofdondersteuning

Comfort tilband

Met hoofdondersteuning

Universele tilband met clips

Univesele tilband

Met clips voor kanteljuk

Universele tilband met clips en lussen

Univesele tilband

Met clips en lussen

Support tilband

Support tilband

Extra ondersteuning

Toiletband

Toilet tilband

Standaard toiletband

Toilet tilband met handgrepen

Toilet tilband

Met handgrepen

Kinder tilband

Kids tilband

Tilbanden voor kinderen

Materiaalkeuze tilbanden

PolyesterSlipfit

Polyester / slipfit

De tilband is vervaardigd van een zeer comfortabel elastisch polyestermateriaal , dat water doorlatend is. De draagband is hierdoor geschikt voor gebruik in bad en douche. De beengedeelten zijn aan de buitenzijde voorzien van ’n soort gladde nylon stof met zeer geringe weerstand/wrijving (‘’slip fit’’). De lussen kunnen hierdoor gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd.

PolyesterMesh

Polyester / mesh

De draagband wordt vervaardigd uit een glad polyestermateriaal en niet absorberende stof. De draagbanden in Polyester Mesh zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in zwembaden en tijdens het douchen. Het Polyster Mesh materiaal kan worden toegepast voor de universele tilbanden, en tilbanden met extra ondersteuning.

Slipfit

Slipfit

Slipfit is een nylon materiaal met lage wrijving eigenschappen waardoor deze ideaal is voor het aanleggen en verwijderen van de tilband.

Spacer

Spacer

Spacer materiaal is volledig ademend, soepel en elastisch waardoor de tilband zich perfect aanpast aan de vorm van de rolstoel of orthese. Het materiaal is hierdoor zeer geschikt voor verblijfstilbanden.

PatientSpecific

Disposable 

Voor de vervaardiging van patiëntspecifieke tilbanden wordt een niet-geweven polyester materiaal toegepast. Deze tilbanden zijn geschikt voor korte termijn en niet wasbaar. De tilbanden in dit materiaal zijn bedoeld om kruisbesmetting te voorkomen of voor tilbanden die voor beperkte periode worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld tijdens een ziekenhuisopname.

Kanteljukken en tweepuntsjukken

Het kanteljuk is speciaal ontwikkeld voor het tillen van personen waarbij de zitpositie tijdens het uitvoeren van de transfer moet worden aangepast. Domicare kanteljukken (zowel handmatig als elektrisch) onderscheiden zich vanwege het vernieuwde zeer compacte ontwerp en worden bediend vanaf de bij de lift geleverde handbediening.

Het fraai vormgegeven compacte tweepuntsjuk is geschikt voor het tillen vanuit zowel liggende als zittende positie dankzij het unieke ontwerp van de bijbehorende Guldmann draagbanden. Dankzij de clips kunnen de draagbanden snel en gemakkelijk worden bevestigd, zonder dat de lussen per ongeluk van het juk af zouden kunnen schuiven. De uiteinden zijn van een zachte kunststof waardoor beschadiging aan bijvoorbeeld wandtegels of kozijnen wordt voorkomen.

Tilbeugels voor zelfstandig gebruik

Met de Domicare comfort tilbeugel wordt de gebruiker volledig automatisch getild, zonder hiervoor een draagband aan te leggen. In combinatie met extra ondersteuning van bovenarmen en beensteunen kunnen hierdoor transfers zelfstandig en veilig worden uitgevoerd. Doordat de zijwaartse druk die hierbij wordt uitgeoefend op unieke wijze kan worden aangepast, ontstaat hierdoor aanzienlijk meer comfort dan bij vergelijkbare tilbeugels.

> Meer informatie over zelfstandig tillen met onze tilbeugels

Zelfstandig tillen tillift 350x535

Tilbeugel voor zelfstandig tillen in bed 350x535 - 2

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht