Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

De beste tilband voor uw situatie

Met onze enorme collectie tilbanden, uiteenlopende pasvormen en materiaalkeuze,

bieden we vrijwel altijd een oplossing!

Standaard tilbanden

Tilbanden die geschikt zijn voor alledaagse tilhandelingen, gemakkelijk aan te leggen, voor tweepuntsjukken en kanteljukken, ook leverbaar voor bad en douche. Ook leverbaar in soepel en ademend materiaal.

Verblijfsbanden

Verblijfsbanden zijn geschikt voor bijvoorbeeld transfers vanuit bed naar de rolstoel of van rolstoel naar douchestretcher of aankleedtafel. Verblijfsbanden worden niet telkens verwijderd en opnieuw aangelegd.

Toiletbanden

Deze specifieke tilbanden zijn veel beter geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in combinatie met het toilet of het uitvoeren voor persoonlijke verzorging / lichaamshygiëne dan standaard tilbanden.

blauw-vlak-passing-slings-1600

Veilig gebruik van tilliften en tilbanden

Gebruik nooit een tillift of tilband zonder instructie vooraf

Lees altijd de bijbehorende handleiding

Instructie voor gebruik, wel zo veilig!

Tilliften en tilbanden zijn medische hulpmiddelen (Klasse I), het tillen en verplaatsen van personen wordt in de zorg aangemerkt als een risicovolle handeling. Gebruik daarom nooit een tillift of tilband zonder instructie vooraf, en lees altijd de handleidingen.

Domicare biedt trainingen specifiek gericht op gebruik van door ons geleverde tilliften van de merken Guldmann en Prism Medical en de diverse tilbanden in ons assortiment. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die met onze tilliften werkt.

De trainingen worden verzorgd in onze oefenruimte aan de Zweedsestraat te Deventer, maar kunnen ook op locatie in zorginstellingen of vergaderzalen worden georganiseerd, mits er voldoende aanvragen zijn. Ook een persoonlijke instructie thuis behoort tot de mogelijkheden.

tiltraining-domicare-2-800x533

Inspecteer de tilband voor ieder gebruik en na iedere wasbeurt

Alvorens een tilband te gebruiken dient deze visueel te worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen aan de lussen van de tilband, loslatende stiksels, zichtbare beschadiging aan de stof van de tilband en zichtbare kleurverandering van de stof van de tilband. Een beschadigde tilband mag niet worden gebruikt.

Let er op dat de tilband compleet is, hoort de tilband te zijn voorzien van balein zorg dan dat deze correct geplaatst zijn (tilbanden voor kanteljukken zijn gevaarlijk als de baleinen niet worden gebruikt). Ook dient het label in de tilband goed leesbaar te zijn.

Gebruik tilbanden die geschikt zijn voor het type juk van de tillift

Het gebruik van tilbanden i.c.m. tilliften van verschillende merken is in principe mogelijk maar hierbij dient altijd een risico-analyse te worden gemaakt. Uiteraard dient het bevestigingssysteem van de tilband (bijvoorbeeld lussen of clips) afgestemd te zijn op het bevestigingssysteem van het betreffende tiljuk (tweepuntsjuk / kanteljuk).

Controleer bevestiging van de tilband 

Controleer zowel alvorens de lift te bedienen, als tijdens het omhoog gaan van de lift altijd of de lussen of clips goed zijn bevestigd aan het juk. Breng de lussen van de tilband onder lichte spanning en voer een controle uit alvorens definitief te tillen. Controleer of de lussen of clips goed zijn bevestigd nadat de gebruiker uit de stoel of het bed is getild, en controleer of de gebruiker veilig en comfortabel in de tilband zit alvorens de tillift te verplaatsen.

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht