Carlo

Passieve verrijdbare tillift

De Carlo bereikt met maar liefst 217 centimeter een enorme tilhoogte terwijl anderzijds tillen vanaf de vloer met gemak mogelijk is. Het frame is vervaardigd uit aluminium dat ondanks het relatief lage eigengewicht de lift ook in de hoogste stand een enorme stabiliteit biedt met een maximale belasting van ruim 180 kg.

De eenvoudige maar doordachte arm van de mast zorgt niet alleen voor het enorme tilbereik, maar biedt tevens maximale ruimte voor de verzorger. Ook bij de keuze en de positie van de hoog/laag motor is hiermee rekening gehouden.

De krachtige motor wordt gekenmerkt door haar lange levensduur en is standaard voorzien van een nood-omlaag functie. De lift is standaard voorzien van elektrische hoog/laag functie en elektrisch bedienbare pootspreiding.

Flexibiliteit door verschillende jukken
De Carlo kan worden voorzien van drie verschillende typen jukken en een digitale weegschaal en kan hierdoor flexibel worden ingezet naar wens van de gebruiker. Voor het uitvoeren van standaard transfers kan de lift worden voorzien van een vast juk met vier bevestigingspunten voor de draagband. Om de cliënt in het juk te kunnen kantelen is er een elektrisch bedienbaar kanteljuk leverbaar, waarbij de stelmotor aan de zijkant van het juk is geplaatst. Hierdoor wordt de cliënt meer vrije ruimte geboden en ervaart de cliënt het juk niet als bedreigend. Naast het elektrisch bedienbare kanteljuk kan er een hydraulisch kanteljuk worden geplaatst waarbij het juk met behulp van een handel in een positie naar keuze kan worden gezet. Dit juk biedt een groot voordeel ten opzichte van geheel handmatig verstelbare jukken, maar is aanzienlijk goedkoper dan het elektrisch verstelbare juk.

Fixeren van het juk tegen ongewenst draaien
De typerende vorm van het kanteljuk van de Carlo wordt zowel door cliënten als verzorgers zeer prettig ervaren, en bieden een veilige en comfortabele oplossing voor het positioneren van cliënten. Bovendien zijn de liften voorzien van een uniek fixatie systeem waarmee het juk snel en eenvoudig kan worden vastgezet. Hierdoor zal het juk tijdens het verplaatsen van de lift niet voortdurend draaien waardoor de cliënt aanzienlijk meer comfort geboden wordt.

Levensduur & onderhoud
Bij zowel de constructie van de lift als het toepassen van de elementen en diverse onderdelen is gestreefd naar een zo lang mogelijke levensduur, met zo laag mogelijke kosten voor onderhoud. De jukken zijn bijvoorbeeld vervaardigd van roestvaststaal en afgewerkt met een witte poedercoating. Het roestvaststaal zal ook bij eventuele beschadiging van het juk corrosie voorkomen. Er zijn motoren en accu en control-units toegepast van toonaangevende producenten met bewezen kwaliteit die vrijwel overal tegen redelijke prijzen beschikbaar zijn, waardoor de eigenaar van de lift niet per definitie is aangewezen op de leverancier van de lift. De gekozen wielen zijn van hoge kwaliteit, en het gesloten wielsysteem voorkomt dat de lift zwaarder verplaatsbaar zal zijn naarmate een onderhoudsbeurt nadert omdat hiermee vervuiling binnenin het wiel wordt tegengegaan.

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst;

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht

Terug naar overzicht