sliders-website-2018_plafondliften-projectmanagent-1600x525-2

Ruim 20 jaar specialist in tillen en verplaatsen

Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling, we willen ons thuis voelen. Het tilsysteem moet daarom een integraal onderdeel vormen van het gebouw.

Vanuit deze visie heeft Domicare dan ook een bijdrage geleverd aan het boek: ”Het verpleeghuis van de toekomst is (een) thuis !”

110 plafondliftsystemen Pantein in Cuijk

De Cuijkse Cantheelen is een prachtige nieuwe wijk aan de oostkant van Cuijk. De wijk ligt tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het historisch centrum. In het door Zorggroep Pantein in gebruik genomen gedeelte van het project zijn 110 plafondtilsystemen geleverd en gemonteerd, geheel gebruiksklaar door ons opgeleverd binnen 6 weken na de definitieve opdracht.

Verpleeghuizen - Plafondlift PG afdeling

plafond-tillift-badkamer-2-800x600

XY geintegreerd in systeenplafond badkamer 2C - 800x600

Plafondliften Pantein Cuijck B - 800x60055 plafondliften flexibel inzetbaar

Om de systemen optimaal te benutten is gekozen voor een universele plafondlift, een belasting tot 270 kg, zowel geschikt voor twee-puntsjukken als elektrische kanteljukken. De lift kan snel en eenvoudig flexibel worden ingezet in de verschillende tilsystemen. Veel hightech snufjes dienen meer de fabrikant dan de eindgebruiker, laatstgenoemde krijgt hiervoor echter wel de rekening en ondervindt bovendien vaak ook de nadelen.

 

”Daarom geven wij de voorkeur aan Domicare, die duurzame plafondlift systemen levert, plafondliften die doen wat ze moeten doen (en een beetje extra) gericht op eenvoud en bedieningsgemak maar bovenal op 100% betrouwbaarheid.”

plafondlift-domicare-transactive-met-kanteljuk-bij-snoezelkussen-450x633

Plafondliftsystemen De waggelmannetjes – Amsterdam

De Waggelmannetjes is al sinds november 2016 geopend, maar heeft op 30 juni officieel haar deuren geopend!

plafondlift-domicare-transactive-met-kanteljuk-voor-therapiebad_800x600Waggelmannetjes

Dagopvang de Waggelmannetjes is een sfeervolle en stimulerende dagopvang voor ernstig meervoudig complex gehandicapte kinderen. Er is adequate, specialistische en hoogwaardige zorg, goede verantwoorde begeleiding en activering.

tillift-aan-het-plafond-amsterdam-800x600Gekoppelde XY systemen

Voor het uitvoeren van transfers is gekozen voor een plafondliftsysteem, waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van (gekoppelde) XY systemen en een koppeling met een mono-rail naar het toilet. De plafondlift is voorzien van een elektrisch kantelbaar tiljuk.

Dichterbij – Heesch, Integraal plafondliftsysteem 

buitenzijde-heesch-800x600

Dichterbij ondersteunt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in de regio Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland. Op een van de locaties van zorggroep Dichterbij hadden we een uitdaging. Er was behoefte aan een geïntegreerd tilsysteem waarmee vanuit 5 kamers, met XY systemen, transfers naar de badkamer konden worden gemaakt. In oorsprong was de locatie hiervoor niet bedoeld en we werden dan ook geconfronteerd met een smalle gang met bochten, aftakkingen naar kamer in de bocht en een badkamer met zowel een schuine wand als een nis.

”De indeling van het gebouw was absoluut niet ideaal voor een plafondtilsysteem, maar dankzij de unieke eigenschappen van rotondes en koppelingen van Domicare, is in korte tijd een volledig geïntegreerde plafondlift gerealiseerd van slaapkamers, via de gang, naar de badkamer.”

plafondtillift-rotonde-in-14-richtingen-zorggroep-dichterbij-450x625Unieke rotondes en bochten

Precies in een bocht in de gang, van ongeveer 45 graden, is een aftakking gemaakt naar een XY systeem in de slaapkamer. Dit was mogelijk dankzij onze unieke kruisingen / rotondes waarmee we de keus hebben uit maar liefst 14 verschillende richtingen.

In de badkamer is gekozen voor een XY systeem dat kan worden gekoppeld aan de rail op de gang. Hiermee kunnen transfers naar de toilet worden uitgevoerd. De beweegbare rail stopt voor de schuine wand, maar dusdanig dat met een extra koppeling snel en eenvoudig een extra monorail kan worden gebruikt om de douchestoel in de nis te bereiken.

JP vd bent – Zwaagwesteinde, dubbele XY plafondliftsystemen

Vrijdagmiddag 29 september is zorgcomplex “West R-1” officieel geopend door wethouder Roelof Bos. Nadat het schoolgebouw leeg kwam besloot de gemeente een inschrijving te openen voor een nieuwe bestemming van het schoolgebouw. Sinds 2007 was er een groep ouders van kinderen met een beperking op zoek naar een geschikte woonvoorziening. Met de JP van den Bent stichting als nieuwe huurder van het pand kon het bouwbedrijf aan de slag. Na ruim een jaar verbouwen zijn er 15 ruime zorgwoningen gerealiseerd waarbij een aantal oude elementen in stand zijn gehouden, zoals de gangen en marmeren tegelvloeren. Om transfers in zowel slaapkamer als badkamer uit te voeren, is gekozen voor gekoppelde XY plafondliftsystemen

plafondtillift-westereen-15-zorgappartementen-jp-vd-bent-800x600

plafondliftmontage-westereen-600x450

Bespaar op de aankoop

Een zorginstelling bespaart al snel fors op de aankoop bij de keus voor ons nieuwe tilsysteem, mede door het ontbreken van allerlei wandschakelaars en voedingen. Het bedienen van de kruisingen/wissels gaat simpelweg via de bediening van de plafondlift. Voor de stroomvoorziening wordt hierbij gebruik gemaakt van de accu’s in de lift, die hierbij overigens nauwelijks worden belast. U bespaart dus niet alleen op de kosten voor het aanleggen van allerlei schakelmateriaal en wandcontactdozen, maar u beschikt ook meteen over een noodstroomvoorziening voor het hele systeem.

Bespaar op onderhoud

Veel hightech snufjes dienen meer de fabrikant dan de eindgebruiker, laatstgenoemde krijgt hiervoor echter wel de rekening en ondervindt bovendien vaak ook de nadelen. Daarom geven wij de voorkeur aan Prism Medical die duurzame tilsystemen levert, systemen die doen wat ze moeten doen (en een beetje extra) gericht op eenvoud en bedieningsgemak maar bovenal op 100% betrouwbaarheid.

Gegarandeerde levensduur van 15 jaar

De plafondliften hebben een gegarandeerde levensduur van 15 jaar, uiteraard mits deze deskundig worden onderhouden. De profielen van de plafondlift systemen hebben in de praktijk bewezen vele jaren langer mee te gaan, en kunnen eventueel worden gedemonteerd, opgeslagen en hergebruikt na een verbouwing of verhuizing.

Plafondlift systemen vlak inbouwen

De witte aluminium railprofielen kunnen volledig (!) vlak worden weggewerkt in in een plafond of koof. Het inbouwen van de plafondrails kan met behulp van standaard systeemplafond profielen waardoor hiervoor geen extra kosten worden gemaakt. Door de geringe inbouwdiepte is slechts 40 mm extra hoogte nodig ten opzichte van standaard systeemplafondprofielen.

De verschillende mogelijkheden voor het railverloop worden met behulp van tekeningen tekeningen toegelicht, bij voorkeur ingetekend in een door u aangeleverd dwg bestand.

tillift-aan-plafond-ingebouwd-in-systeemplafond

Advies of calculatie voor uw project?

Ieder traject start met een zorgvuldige inventarisatie van de uit te voeren transfers, bouwkundige zaken en specifieke wensen ten aanzien van degenen die van de plafondlift gebruik gaan maken. Uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuzes, u kunt tilliften en tilbanden uitproberen, we begeleiden de (ver)bouw en verzorgen een persoonlijke instructie direct na levering. Profiteer van ruim 20 jaar ervaring, onze adviezen zijn vrijblijvend en gratis. Samen met u komen we altijd tot de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Voorbeeld 1

Twee aparte systemen

Een tilsysteem per vertrek

Plafondlift wordt alleen gebruikt voor korte transfers van en naar de rolstoel

Voorbeeld 2

Tilsysteem met bochten

Transport van A naar B met tillift

Badkamer en slaapkamer beperkt bereikbaar met tillift

Voorbeeld 3

Gekoppeld tilsysteem

Transport van A naar B met tillift

Badkamer volledig bereikbaar met tillift, slaapkamer gedeeltelijk

Voorbeeld 4

Gekoppeld tilsysteem

Transport van A naar B met tillift

Badkamer en slaapkamer volledig bereikbaar met tillift

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht