Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Deskundig advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Zweefliften voor rolstoel of tilband

De zogenaamde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift

doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand.

zweeflift-met-rolstoel-boven-800x600

zweeflift-rolstoel-boven-trap-800x600

zweeflift-geparkeerd-800x600

De voordelen van zweefliften

De plafondgemonteerde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand. De zweeflift kan worden voorzien van tiljukken, en kan worden gecombineerd met een plafondlift / tilsysteem, waardoor noodgedwongen verhuizen vaak overbodig is. Doordat de rail van de zweeflift boven de trap worden gemonteerd behouden de treden hun breedte en blijft een smalle trapopgang goed bruikbaar voor overige gebruikers. Bovendien kunnen hierdoor ramen en deuren probleemloos worden gepasseerd.

rail-zweeflift-2018_800x600

Niets staat u in de weg

Doordat de geleiderail boven de trap hangt blijft de trapt goed begaanbaar voor overige gebruikers.

zweeflift-2018-parkeerstand-800x600

Weinig stallingsruimte

Omdat de de liftmodule aan het plafond hangt neemt deze weinig ruimte in. Ook kan de lift met de draadloze afstandsbediening (optie) worden opgeroepen of weggestuurd.

zweeflift-passeren-ramen-en-deuren-800x600

Passeren van ramen en deuren

Zeer geschikt voor wenteltrappen, zeer steile trappen, smalle trappen en meerdere verdiepingen. De lift passeert probleemloos deuren en ramen.

zweeflift-koppelen-aan-rolstoel-800x600

Zelfstandig gebruiken

Aan de achterzijde kan de rolstoel worden getild d.m.v. een beugel onder de duwbeugels, terwijl aan de voorzijde handige adapters worden gemonteerd.

Zweeflift RL-60 plafondgemonteerde rolstoellift

De zogenaamde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift

doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand.

plafondgemonteerde-traplift-met-rolstoel-550x650-2

De hoogwaardige, Zwitserse, zweeflift wordt in Nederland al vele jaren met succes door ons toegepast. De zweeflift wordt kenmerkt door enorme betrouwbaarheid, veiligheid en een extreem lange levensduur. Omdat de lift modulair is opgebouwd kunnen, juist kostbare, delen eenvoudig worden meeverhuisd naar een nieuwe woning of elders worden hergebruikt.

Een zweeflift is geen alledaags product, en een flinke investering. Daarom nodigen we u van harte uit om de zweeflift te proberen in onze showroom. Er zijn in Nederland circa 80 tevreden gebruikers van onze zweeflift, in overleg kan een bezichtiging of het uitproberen van de lift soms bij de mensen thuis.

Er zijn verschillende adapters leverbaar waardoor het mogelijk is de zweefift uit te voeren met handbewogen rolstoelen, kinderstoelen of bijvoorbeeld een buggy.

Zweefliften en tilliften dienen jaarlijks door ons te worden gekeurd om de veiligheid te waarborgen!

Zweeflift SL-60 plafondlift voor de trap

Het tillen en verplaatsen van personen met een tilband,

vanaf de begane grond tot boven in de slaapkamer!

Doordat de zweeflift kan worden voorzien van een juk met een draagband ontstaat een unieke oplossing voor kleine trapopgangen. Immers in de draagband wordt slechts de gebruiker zelf verplaatst en niet een plateau of een rolstoel. Ook als er op de verdieping onvoldoende ruimte is voor de rolstoel, kan ervoor worden gekozen de gebruiker uit de rolstoel te tillen en de rolstoel beneden te laten. Door middel van een juk met draagband wordt dan de transfer naar de verdieping uitgevoerd.

Lees handleidingen en volg een training voor gebruik van zweef- en tilliften en tilbanden!

plafondlift-disposable-sling-550x660

Liftspecificaties

Zweefliften RL-60 / SL-60

Toepassing

De zweeflift is ontworpen en geproduceerd onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor personen, zowel geschikt voor rechte trappen, trappen met bochten (uitsluitend binnen).

Bediening

Standaard voorzien van bediening aan spiraalsnoer, leverbaar met twee draadloze afstandsbedieningen (handzenders of bedieningspanelen voor wandmontage).

Maximale belasting / stijging

Liftcapaciteit standaard 160 kg / optie 250 kg., snelheid: ca. 0,12 m per seconde. De maximale stijgingshoek bedraagt 60°.

Bevestiging tilband

Doordat de zweeflift kan worden voorzien van een juk met een tilband ontstaat een unieke oplossing voor kleine trapopgangen. Immers in de tilband wordt slechts de gebruiker zelf verplaatst en niet een plateau of een rolstoel.

Bevestiging rolstoel

Er zijn verschillende adapters leverbaar waardoor het mogelijk is de zweefift uit te voeren met handbewogen rolstoelen, kinderstoelen of bijvoorbeeld een buggy.

Veiligheidsvoorzieningen

De lift is voorzien van opklapbare veiligheidsarmen, een nood-rem (valbeveliging) en een nood-daal systeem, te bedienen door derden.

Bevestiging rolstoel aan zweeflift 800x363

zweeflift-voor-wenteltrappen-550x733

zweeflift-in-gang-550x733

zweeflift-in-kelder-550x733

Probeer de zweeflift in onze showroom!

Langer zelfstandig thuis dankzij onze huis- en zweefliften,

woningen en gebouwen toegankelijk met onze plateauliften.

Hoe helpen we u het beste?

”Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling, we willen ons thuis voelen, daarin zoeken we rust en willen we passief of actief kunnen ontspannen.”

Domicare maakt deel uit van de Venson Care Group, waarbinnen duurzame hulpmiddelen voor zowel de intramurale als extramurale zorg worden ontwikkeld, geproduceerd en geïmporteerd. Domicare heeft zich in het bijzonder toegelegd op belangrijke thema’s als preventie van fysieke belasting in de zorg en langer zelfstandig thuis wonen.

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze. Ieder traject starten we daarom met een zorgvuldige inventarisatie. Naast de mogelijkheden die onze producten bieden, houden we rekening met eventuele bouwkundige consequenties en onderhoudskosten op lange termijn.

Samen met u vinden we de beste oplossing, voor uw situatie!

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht