slider-zweeflift-2016-2-1600

Plafondgemonteerde traplift

De plafondgemonteerde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand. De zweeflift kan worden voorzien van tiljukken, en kan worden gecombineerd met een plafondlift / tilsysteem, waardoor noodgedwongen verhuizen vaak overbodig is.

Doordat de rail van de zweeflift boven de trap worden gemonteerd behouden de treden hun breedte en blijft een smalle trapopgang goed bruikbaar voor overige gebruikers. Bovendien kunnen hierdoor ramen en deuren probleemloos worden gepasseerd.

Veilig, betrouwbaar en een lange levensduur

De hoogwaardige, Zwitserse, zweeflift wordt in Nederland al vele jaren met succes door ons toegepast. De zweeflift wordt kenmerkt door enorme betrouwbaarheid, veiligheid en een extreem lange levensduur. Omdat de lift modulair is opgebouwd kunnen, juist kostbare, delen eenvoudig worden meeverhuisd naar een nieuwe woning of elders worden hergebruikt.

Zweefliften uitproberen

Een zweeflift is geen alledaags product, en een flinke investering. Daarom nodigen we u van harte uit om de zweeflift te proberen in onze showroom. Er zijn in Nederland ca. 100 tevreden gebruikers van onze zweeflift, in overleg kan een bezichtiging of het uitproberen van de lift soms bij de mensen thuis.

Trap-Zweeflift 2016 2luik-- 400x900 - Prism tilband

Rolstoelen en kinderstoelen

Er zijn verschillende adapters leverbaar waardoor het mogelijk is de zweefift uit te voeren met handbewogen rolstoelen, kinderstoelen of bijvoorbeeld een buggy. Veelal worden aan de voorzijde op het frame adapters/bevestigingspunten gemonteerd, en wordt aan de achterzijde de rolstoel d.m.v. een frame opgetild aan de duwbeugels.

Tilbanden en tilbeugels

Doordat de zweeflift kan worden voorzien van een juk met een draagband ontstaat een unieke oplossing voor kleine trapopgangen. Immers in de draagband wordt slechts de gebruiker zelf verplaatst en niet een plateau of een rolstoel. Hierdoor is het vaak mogelijk om ook in bijzondere situaties met de zweeflift toch een oplossing te bieden.

blauw-tekstvlak-compact-railprofiel-blauw-1600

Smalle wenteltrappen

Zeer geschikt voor wenteltrappen, zeer steile trappen, smalle trappen en meerdere verdiepingen. De lift passeert probleemloos deuren en ramen.

Trap vrij toegankelijk

Omdat de geleiderail van het liftsysteem boven de trap wordt gemonteerd, en dus niet langs de wand, behoudt de trap zijn volledige breedte voor overige bewoners.

Weinig stallingsruimte

Omdat de de liftmodule aan het plafond hangt neemt deze weinig ruimte in. Ook kan de lift met de draadloze afstandsbediening (optie) worden opgeroepen of weggestuurd.

Zelfstandig gebruiken

Er zijn diverse systemen om snel en gemakkelijk zelfstandig de rolstoel aan de lift te bevestigen.
Ook is mogelijk de lift uit te voeren met tilbeugels, of jukken met tilbanden.

Snel en veilig bevestigen van de rolstoel

Er zijn verschillende adapters leverbaar waardoor het mogelijk is de zweefift uit te voeren met handbewogen rolstoelen, kinderstoelen of bijvoorbeeld een buggy. Veelal worden aan de voorzijde op het frame adapters/bevestigingspunten gemonteerd, en wordt aan de achterzijde de rolstoel d.m.v. een frame opgetild aan de duwbeugels.

De Hogg zweeflift is voorzien van een uniek stabilisatie systeem in combinatie met een veiligheidsriem. Rolstoelen of kinderstoelen dienen uiteraard ten allertijde zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde te worden bevestigd, om maximale stabiliteit en veiligheid te garanderen.

De adapters zijn aan de voorzijde voorzien van opklapbare handgrepen om de veiligheid en het comfort van de zweeflift te vergroten.

Bevestiging rolstoel aan zweeflift 800x363

Combinatie zweeflift – plafondlift

Voor rolstoelgebonden bewoners is de bovenverdieping vaak niet alleen moeilijk bereikbaar, maar veelal ook niet geschikt voor de rolstoel en/of de nodige verzorging. Juist hiervoor worden slimme totaaloplossingen geboden. Zo kan bijvoorbeeld de zweeflift eenvoudig worden gecombineerd met een plafondlift / plafondgemonteerd tilsysteem. Indien er op de verdieping onvoldoende ruimte is voor de rolstoel, kan ervoor worden gekozen de gebruiker uit de rolstoel te tillen en de rolstoel beneden te laten. Door middel van een juk met draagband wordt dan de transfer naar de verdieping uitgevoerd.

Doordat de zweeflift kan worden voorzien van een juk met een draagband ontstaat een unieke oplossing voor kleine trapopgangen. Immers in de draagband wordt slechts de gebruiker zelf verplaatst en niet een plateau of een rolstoel. Hierdoor is het vaak mogelijk om ook in bijzondere situaties met de zweeflift toch een oplossing te bieden, terwijl dit met andere trapliften ondenkbaar zou zijn!

Van advies tot en met oplevering

Zweefliften worden in delen aangeleverd vanaf de fabrikant, ter plaatse worden de railcomponenten met elkaar verbonden en het geheel aan het plafond of bovenliggende traptreden gemonteerd. De kwaliteit van uw zweeflift wordt dus voor een belangrijk deel bepaald door de wijze waarop deze wordt gemonteerd. Deze kwaliteit wordt door Domicare 100% gewaarborgd door eigen ervaren liftmonteurs, getraind en gecertificeerd door de Zwitserse fabrikant.

Voor het plaatsen van een zweeflift hoeven doorgaans geen of nauwelijk bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd. Eventuele bouwkundige werkzaamheden kunnen door onze eigen montageteams worden verzorgd. Onze adviseurs helpen u bij het bepalen van het verloop van het railtraject, het juiste type zweeflift en de woning op technische haalbaarheid. Deze adviezen zijn gratis en vrijblijvend.

zweeflift-montage-blauw-met-rood-1600

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht